Indirect adiabatische koeling

Indirect adiabatische koeling

Zodra de buiten temperatuur oploopt en het buiten warmer wordt als binnen, dan kan de warmtewisselaar fungeren als koellichaam. Zeker als door verneveling de retourlucht (de afgezogen lucht) enige graden kan dalen van temperatuur.

Als de afgezogen luchtcondities ca. 22oC bij 52% RV zijn, kan de temperatuur van de afgezogen lucht door de adiabatische koeling (verneveling) zomaar 6oC dalen. Op een droge hete dag kan de daling zelfs nog verder oplopen. Deze gekoelde lucht koelt vervolgens de warmtewisselaar af waardoor deze ineens als koeler gaat fungeren op de toegevoerde luchtstroom.

Door deze manier van verneveling kan met een zeer laag aansluitvermogen de lucht enige graden gekoeld worden. Indien dit niet voldoende is kan met een aanvullende koelinstallatie verder gekoeld worden. Maar door de koelpiek adiabatisch af te vlakken kan een zeer energiezuinig systeem ontstaan

Als leverancier van zowel persluchtluchtbevochtiging, hogedrukluchtbevochtiging, stoomluchtbevochtiging en ultrasoonluchtbevochtiging kunnen de specialisten van Elka Air als geen ander inspelen op uw wensen. Samen met u bespreken we graag de voor- en nadelen van de verschillende bevochtigingssytemen zodat u verzekerd bent van de juiste keuze.

Meer informatie over onze producten voor luchtbevochtiging en stofbestrijding?