Koel en bewaarcellen

Luchtbevochtiging voor de Koel- en bewaarcellen

Om producten langer goed en vers te houden worden deze veelal opgeslagen in koelcellen of bewaarcellen. Door de juiste temperatuur kan de houdbaarheid aanzienlijk verlengd worden.

Echter tijdens het koelproces word door de verdamper vocht aan de ruimte onttrokken. Dit komt omdat de oppervlakte temperatuur van de verdamper, het koelblok lager is dan de condensatiegrens. De in de cel opgeslagen producten zullen vervolgens hun vocht afgeven aan de relatief droge lucht. Dit leidt tot gewichtsverlies en kwaliteitsverlies.

Door uw koelcellen uit te breiden met een bevochtigingssysteem kan de productkwaliteit aanzienlijk toenemen. Het bevochtigingssyteem zal namelijk het door de verdamper onttrokken vocht weer in de lucht aanvullen. Waardoor uw opgeslagen producten ontlast worden

Download onze brochure

Luchtbevochtiging voor koel- en bewaarcellen.

Voordelen van de luchtbevochtigingssystemen van Elka Air in uw koelcellen

Beperkt gewichtsverlies van groente en fruit

Beperkt blad verkleuring bij bloemen en planten

Vergroot de levensduur van bloemen en planten

Beperkt “slappe nekken” bij laagszuurstof perenbewaring

Als leverancier van zowel persluchtluchtbevochtiging, hogedrukluchtbevochtiging, stoomluchtbevochtiging en ultrasoonluchtbevochtiging kunnen de specialisten van Elka Air als geen ander inspelen op uw wensen. Samen met u bespreken we graag de voor- en nadelen van de verschillende bevochtigingssytemen zodat u verzekerd bent van de juiste keuze.

Meer informatie over onze producten voor luchtbevochtiging en stofbestrijding?