Lijmstraten

Bevochtiging op lijmstraten

Ondanks dat men er niets van ziet is voor de kwaliteit van veel producten de lijmfase van cruciaal belang.
De sterkte van een product kan staan of vallen met de kwaliteit van de lijmverbinding. Door een matige of slechte lijmverbinding kan de toplaag later gemakkelijk loskomen van de onderlaag. Dit terwijl het zo eenvoudig is om het lijmproces te optimaliseren.

Uit treksterkte-proeven blijkt dat de sterkte van de lijmverbinding voor een groot gedeelte samenhangt met de luchtcondities waaronder de lijm is aangebracht. Om een constante treksterkte te kunnen garanderen is het van belang niet alleen de temperatuur, maar ook de luchtvochtigheid te reguleren tijdens het lijmproces. Zo reageren bijvoorbeeld polyuritaan/hotmelt lijmen zeer sterk op het vocht in de lucht. Door de luchtvochtigheid tijdens het lijmproces naar 60% tot 70% te verhogen zal een vlotte en sterke uitharding plaatsvinden voor een optimale treksterkte en kwaliteitsproducten.

Download onze brochure

Luchtbevochtiging voor uw lijmproces.

Voordelen van de luchtbevochtigingssystemen van Elka Air op uw lijmstraat

Het brengt de chemische reactie die benodigd is voor het uitharden op gang

Het bevordert de maatvastheid

Het vergroot de treksterkte

Er is geen verschil in productie tijdens verschillende seizoenen: de lijmverbinding kan altijd gegarandeerd worden

Verlaagt de stofbelasting in de ruimte

Voorkomt statische elektriciteit

Als leverancier van zowel persluchtluchtbevochtiging, hogedrukluchtbevochtiging, stoomluchtbevochtiging en ultrasoonluchtbevochtiging kunnen de specialisten van Elka Air als geen ander inspelen op uw wensen. Samen met u bespreken we graag de voor- en nadelen van de verschillende bevochtigingssytemen zodat u verzekerd bent van de juiste keuze.

Meer informatie over onze producten voor luchtbevochtiging en stofbestrijding?