Voor de meubelmakers

Voor de keukenfabrikanten

Voor de laminaatfabrieken

Voor de timmerfabrieken

Voor de plintenfabrikanten

Kortom, voor de gehele houtverwerkende industrie

Luchtbevochtiging, onmisbaar voor timmerfabrieken en houtindustrie

In de timmerindustrie is het van zeer groot belang dat de materialen waarmee u werkt zich bevinden in een ruimte met de juiste relatieve luchtvochtigheid. Gevolgen van een te lage relatieve luchtvochtigheid kunnen zijn: krimpende latten, golvende platen en gescheurde balken. De SKH stelt vast dat de relatieve luchtvochtigheid in uw productieruimte 55% zou moeten zijn om de kwaliteit te waarborgen.

In ons Nederlandse klimaat is bevochtiging dan ook een absolute must voor de houtverwerkende industrie. Elka Air is een totaalleverancier van industriële bevochtigers en kan uw bedrijf van uitstekend advies op maat voorzien. Of het nu gaat om een kleine timmerwerkplaats of een grote timmerfabriek met verschillende afdelingen: onze specialisten komen graag bij u kijken om u te
adviseren over de beste luchtbevochtiging in de timmerindustrie.

Download onze brochure

Luchtbevochtiging voor een kleine werkplaats of een grote fabriek

Voordelen luchtbevochtiging voor de houtindustrie en timmerfabrieken

Het is vaak een opsomming van unieke voordelen die ervoor zorgt dat u anders over iets gaat denken. Zo ook met betrekking tot luchtbevochtiging. De voordelen van deze stap zijn namelijk nogal overweldigend. U ziet dan waarschijnlijk ook al snel in dat u er echt iets aan gaat hebben. De belangrijkste voordelen op een rijtje:
Bevordert de maatvastheid.
Zorgt voor minder schuurwerk tussen
de grondverf en de laklaag.

 

Beperkt het krimpen, scheuren en
kromtrekken van het houtwerk.
Beperkt de hoeveelheid fijnstof
in uw fabriek.
Voorkomt statische elektriciteit.
Verf vloeit en droogt mooier.
Bent u dus werkzaam in de houtindustrie en/of in timmerfabrieken? Dan is dit een mooi moment om actie te ondernemen. De voordelen van luchtbevochtiging zijn op basis van de eerder aangeleverde informatie in ieder geval overduidelijk. Voor u het weet, bent u op een volledig verantwoorde manier aan de slag aan het gaan. De relatieve luchtvochtigheid is optimaal, waardoor ook het produceren van alle materialen op een vlekkeloze wijze gebeurt.

Meer informatie over onze producten voor luchtbevochtiging en stofbestrijding?