Voor de kozijnenspuiterijen

Voor de Meubelspuiterijen

Voor de Interieurspuiterijen

Voor de autospuiterijen

Kortom, voor alle spuiterijen

Luchtbevochtiging voor spuiterij – Oppervlaktebehandeling

De juiste Relatieve Luchtvochtigheid RV is van essentieel belang voor een optimaal spuitresultaat.
Door de RV tijdens het spuitproces te optimaliseren wordt de opentijd van de verf verlengt, hierdoor krijgt de verf de tijd om mooi te vloeien waardoor een gladder en strakker eindresultaat bereikt zal worden.

Daarnaast wordt het risico op statische elektriciteit aanzienlijk verkleind en zal de stofvorming in uw ruimtes afnemen.

Indien met waterverdragen verf op een hygroscopische ondergrond gespoten wordt dan kan het interessant zijn om direct na het spuiten een zogenaamde Flash-off zone te creëren. In een flash-off zone wordt de RV kunstmatig hoog gehouden zodat de verf de tijd krijgt om van binnen naar buiten uit te drogen. Direct na het spuiten wordt het product voor een korte periode van 5 tot 15 minuten in deze vochtige ruimte geplaatst. Het uiteindelijke resultaat is dat de verf sneller, egaler en mooier zal opdrogen hetgeen de kwaliteit ten goede komt.

Voordelen van de luchtbevochtigingssystemen van Elka Air in uw spuiterij

Verlengt de opentijd van de verf

Bevorderd het vloeiproces

Zorgt voor minder schuurwerk tussen de grondverf en de laklaag

Verlaagt de stofbelasting in de ruimte

Voorkomt statische elektriciteit

Geeft een gladder en strakker eindresultaat

Als leverancier van zowel persluchtluchtbevochtiging, hogedrukluchtbevochtiging, stoomluchtbevochtiging en ultrasoonluchtbevochtiging kunnen de specialisten van Elka Air als geen ander inspelen op uw wensen. Samen met u bespreken we graag de voor- en nadelen van de verschillende bevochtigingssytemen zodat u verzekerd bent van de juiste keuze.

Meer informatie over onze producten voor luchtbevochtiging en stofbestrijding?