Luchtbevochtiging op kantoor

Langdurige blootstelling aan droge lucht heeft gevolgen voor de gezondheid van het personeel.
Contact

Luchtbevochtiging op kantoor

Zodra het buiten kouder wordt slaat het verwarmingssysteem aan. Echter een aangenaam en comfortabel binnenklimaat hangt van veel meer zaken af. Zo is het bijvoorbeeld van groot belang dat er voldoende geventileerd wordt en dat de wanden niet al te veel koude uitstralen. Maar dan nog wordt er voorbij gelopen aan een van de belangrijkste parameters, de relatieve luchtvochtigheid.

De mens bestaat voor het grootse gedeelte uit water. Zodra de lucht te droog wordt, kost het ons meer energie om te presteren, daarnaast ontstaan er klachten als droge ogen, een verhoogde stofbelasting van de ruimte en geïrriteerde luchtwegen.

Ook voor onze gezondheid is de juiste relatieve luchtvochtigheid van essentieel belang.
Een luchtvochtigheid van 40 tot 60% wordt niet alleen als prettig ervaren maar onderzoek wijst uit dat er ook minder virussen en bacteriën in de lucht aanwezig zijn.

Als leverancier van zowel persluchtluchtbevochtiging, hogedrukluchtbevochtiging, stoomluchtbevochtiging en ultrasoonluchtbevochtiging kunnen de specialisten van Elka Air als geen ander inspelen op uw wensen. Samen met u bespreken we graag de voor- en nadelen van de verschillende bevochtigingssytemen zodat u verzekerd bent van de juiste keuze.

Stoombevochtiging

Stoombevochtiging is misschien wel de oudste en betrouwbaarste vorm van bevochtiging.

Hogedruk bevochtiging

Door hogedruk wordt een uiterst fijne waternevel gecreëerd

Ultrasoonbevochtiging

Ultrasoon luchtbevochtiging wordt ook wel koude stoom genoemd.