Stoombevochtiging op kantoor

Stoombevochtiging op kantoor

Stoombevochtiging is misschien wel de oudste en betrouwbaarste vorm van bevochtiging. Door water te laten koken ontstaat het natuurlijke verdampingsproces.
Het grote voordeel is dat alleen de waterdamp in de lucht komt. Bacteriƫn, mineralen en zouten zullen niet verdampen en komen dus ook niet in de lucht.

Elka Air levert stoombevochtigers van hoge kwaliteit. Onze steriele en modulerende luchtbevochtiger maakt gebruik van een zeer betrouwbare regeling en atmosferische druk. Hierdoor ontstaat een zo goed als traploze regeling voor een nauwkeurig resultaat. Onze stoombevochtiger wordt gevoed door simpel leidingwater of onthard water en kan worden aangestuurd door het GBS of desgewenst stand alone.

Het eenvoudige principe en de simpele installatie maakt stoombevochtiging met name geschikt voor bevochtiging van kleine luchtbehandelingskasten. Doordat de stoom alle benodigde energie reeds bezit, is na-verwarmen niet nodig. Ook het opname traject kan uiterst kort zijn. Om deze reden vinden wij deze bevochtigingsmethode de meest veilige en verantwoorde methode voor de bevochtiging van woonhuizen via het WTW (balans ventilatie) systeem.

Stoombevochtiging kenmerkt zich door:

Geen temperatuur daling in de ruimte of het kanaal

Bacteriologisch zeer verantwoord

Modulerende vochtregeling mogelijk

Eenvoudig te installeren

Als leverancier van zowel persluchtluchtbevochtiging, hogedrukluchtbevochtiging, stoomluchtbevochtiging en ultrasoonluchtbevochtiging kunnen de specialisten van Elka Air als geen ander inspelen op uw wensen. Samen met u bespreken we graag de voor- en nadelen van de verschillende bevochtigingssytemen zodat u verzekerd bent van de juiste keuze.

Meer informatie over onze producten voor luchtbevochtiging en stofbestrijding?