Stofbestrijding

Niet alleen in de afvalverwerking, maar ook bij veel productieprocessen komt (fijn)stof vrij. Het inademen van dit stof is zeer ongezond en kan voor veel klachten zorgen.
Contact

Stofbestrijding

Door middel van effectieve verneveling kan een aanzienlijke stofreductie plaatsvinden.
De door onze verstuivers geproduceerde nevel heeft een extreem fijne druppelgrootte zodat er een soort mist ontstaat die niet neerslaat. Het is dus niet zo dat alles drijfnat gaat worden. Zodra de nevel/mist in contact komt met vrij zwevende stofdeeltjes dan zullen deze aan elkaar binden. Gezamenlijk neemt de massa toe waardoor de stofdeeltjes zwaarder worden en ze veel sneller terug zullen vallen op het productie proces.

De nevel die niet in contact komt met de stofdeeltjes zal snel verdampen. Door dit verdampingsproces kan de temperatuur enige graden dalen en zal de relatieve luchtvochtigheid stijgen. Met name de stijgende vochtigheidsgraad heeft een positief effect. Hierdoor neemt de kans op statische elektriciteit af en komt er bij tijdens het verwerkingsproces initieel al minder stof vrij. Zodoende werkt het vernevelingssysteem dus als een soort enorme energiezuinige lucht wasser.

De eigenaar/gebruiker van een vernevelingssysteem is volgens de arbeidsomstandigheden wet verplicht tot het opstellen van een sluitende Risico Inventarisatie en Evaluatie betreffende de bevochtiging. Voorts uit dit plan zal een legionella beheersplan vloeien. Als zelfstandig fabrikant doet Elka Air er alles aan om haar systemen veilig te maken. Zo mag er natuurlijk alleen schoon drinkwater gebruikt worden en wordt altijd een UV-C bacteriedodende lamp in combinatie met een waterstilstandsbeveiliging aangeboden

Bronbestrijding

Het mag voor zich spreken dat de meest efficiƫnte vorm van stofbestrijding direct bij de bron plaatsvindt.

Halverneveling

Hogedruk verneveling wordt gezien als de meest energie efficiƫnte vorm van verneveling.