Bronbestrijding

Bronbestrijding

Het mag voor zich spreken dat de meest efficiënte vorm van stofbestrijding direct bij de bron plaatsvindt. Door een Elka fog vernevelingssysteem direct op de stofbron te richten, bent u verzekerd van een optimaal resultaat met een minimum aan waterverbruik. Door het water in extreem fijne druppels dicht bij de stofbron in te brengen, zal een groot deel van het vrijgekomen stof direct met de waternevel binden waardoor het stof terugvalt in de productstroom nog voor het ernstige hinder met zich mee brengt.

Door het creëren van een zeer fijne waternevel welke door de kracht van de perslucht richting de stofbron wordt geblazen, ontstaat een efficiënt stofbestrijdingssysteem. Het doel is de stofdeeltjes door de waternevel te verzwaren waardoor deze met de productstroom mee verdwijnen zonder overlast te veroorzaken.

Voordelen van de bronbestrijding van Elka Air

Energiezuinige verstuivers

Uiterst onderhoudsvriendelijk

Geen last van verstopping

Eenvoudig te installeren

Zeer geschikt voor bandovergangen en andere stofbronnen in een beperkte ruimte

Als leverancier van zowel persluchtluchtbevochtiging, hogedrukluchtbevochtiging, stoomluchtbevochtiging en ultrasoonluchtbevochtiging kunnen de specialisten van Elka Air als geen ander inspelen op uw wensen. Samen met u bespreken we graag de voor- en nadelen van de verschillende bevochtigingssytemen zodat u verzekerd bent van de juiste keuze.

Meer informatie over onze producten voor luchtbevochtiging en stofbestrijding?